28 juli 2003: Hammarby - Landskrona 0 - 1 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Östlund
J.Andersson
Stark
Schlebrügge
Kennedy
Jensen
Fjørtoft
Fursth
Markstedt
Piñones-Arce
(Antti in, Markan ut (9); Micke A in, Sigge ut (66); Totte in, Max ut (82))

Dream team, dvs startelvan från säsongsinledningen, höll i fem minuter och fyrtioen sekunder. Sedan fick Kapten Markstedt en smäll och klev av (bindeln till Mikkel). Bajen spelade ändå ganska bra i första halvleken, bortsett från det gamla vanliga - inga mål.

Inför den andra halvleken var känslan densamma som mot Öster - Bajen grejar det här. Men koncentrationen och rörligheten blev sämre och sämre, och givetvis lyckades bortalaget göra ett segermål.

Där och då tyckte jag bestämt att den springande BoISaren (minns inte vem) var offside. Kanske inte med tre meter, som någon bakom mig påstod, men ändå solklart. Stinsen befann sig vid mittlinjen. Jag kan ha fel, har inte sett några bilder i efterhand, och inte just några diskussioner om situationen. Offside eller inte, det är Bajen som slarvar bort poängen på egen hand. Uddlöst spel, huvudlösa passningar i blindo, en dåligt slagen straff och avsaknad av nödvändig jävlar anamma på flera håll.

Slår man ihop de två mötena mot BoIS har ändå båda lagen gått plus, med tanke på att två typiska 0-0-matcher gav vardera tre poäng istället för två.

Publiksiffran som presenterades var niotusenåttahundranånting. Borde inte någon ha insett att det var fel? Till och med bortasektionen var välfylld.

Utan fler skador, och med rätt inställning, vinner vi nästa match.

Inga tåg har gått.

/Agne


Bilder
Andra om matchen:
Officiella hemsidan (Matchfakta).
Officiella hemsidan (Artikel).
Officiella hemsidan (Linderoth).
Officiella hemsidan (Markans skada).
Söderst@dion.
BoISare.