7 april 2003: Hammarby - Elfsborg 3 - 0 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Östlund
J.Andersson
Stark
Schlebrügge
Kennedy
Jensen
Fjørtoft
Fursth
Markstedt
Piñones-Arce
(Sigge ut, Hella in (72) - Kennedy ut, Antti in (82) - Kaos ut, Micke A in (87))

Äntligen! Sveriges säkraste vårtecken, den allsvenska fotbollspremiären. Någon enstaka plusgrad och hårda vindar visserligen, men allt annat värmde. Själva händelseförloppet kan man läsa mer om på flera ställen, se exempelvis länkar i slutet. Här följer några intryck efter att matchen fått smälta in ett par dagar.

"Elvis kan få mycket speltid redan i år." (Citerar mig själv, kommentar efter Stabaek)
Detta var förstås menat som kritik mot Fursthens insats. Tänk så fel man kan ha. Sigge var bättre än på länge. Sedvanligt riv och slit, varvat med fina inlägg och naturligtvis påpasslighet vid målet.

Pablo Piñones-Arce. Det låter som namnet på en VM-hjälte eller någon som avgör Champions League. Han får nog vänta några år med dylika dåd, men visst finns det potential i Pablo. En av matchens två klarast lysande stjärnor, det enda som saknades var ett eget mål.

Den andra stjärnan från måndagen är Alexander Östlund. Hundra procent räcker inte till för att beskriva inställningen hos den killen (och då är jag ändå emot yttryck som "110%" och annat matematiskt omöjligt).

Nu är jag trött på att säga sådant som "ingen värdemätare" och "vi får se" eller "kanske övre halvan". Därför sticker jag ut hakan och drar till med:
- Bajen blir sämst trea.
- Vi går plus på derbyna.

Man kan kalla det överdriven optimism efter en enkel seger mot ett dåligt lag. Jag föredrar att se det som väl underbyggda prognoser, baserade på försäsongens och premiärens intryck.

/Agne


Andra om matchen:
Officiella hemsidan (matchfakta).
Officiella hemsidan (artikel).
Söderst@dion.
Aftonbladet (om nollan)
Aftonbladet (om Pablo)
Aftonbladet (Lasse Sandlin)
Expressen (om matchen)
Expressen (Pablo/Markan)
Expressen (Mats Olsson)