5 maj 2003: Hammarby - Malmö FF 2 - 1 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Sleyman
J.Andersson
Stark
Schlebrügge
Kennedy
M.Andersson
Fjørtoft
Elvis
Markstedt
Piñones-Arce
(Antti in för Elvis i 70:e, Pablo ner på vänstermitt)

Inte lika fantastiskt spel som i de första två matcherna, antagligen delvis beroende på att Anders tvingats möblera om i elvan. Både Östlund och Jensen (skadade) har haft stor del i Bajens fina start på allsvenskan.

Men varför gnälla på uteblivet skönspel (även om det blev bättre i andra halvlek)? Hammarby har skrapat ihop 13 (tretton!) poäng på 5 (fem!) matcher. Fyra poäng bättre än 2001, åtta bättre än 2002 (då det tog en halv säsong, dvs 13 omgångar, att komma upp i 13 pinnar).

Ingen som direkt utmärkte sig i Bajen, varken positivt eller negativt. Alla gjorde ungefär vad man kunde förvänta sig av dem.

Jag erkänner, jag har tvivlat på Kennedy som straffskytt sedan Wiland räddade en dåligt slagen i höstas. Inte längre. Killen är hur kall som helst!

Domarskandal åt rätt håll för en gångs skull? Nej, visst var det en del konstiga domslut, men inget som avgjorde matchen. Roligast var när Max halkade på bollen och fick frispark, minst roligt när Majstorovic kapade Kennedy i straffområdet utan åtgärd.

Tretton poäng! Ja, jävlar...

Lite "riktiga" mål skulle inte skada. Två straffar nu senast, en frispark med flyt mot Bois och så straff i derbyt.

Pablos anfallsspel kanske inte är klockrent just nu, men så han kämpade och slet defensivt i slutet! Återtog bollar, täckte, sprang ikapp, tacklade. Underbart att se!

Hammarby, Djurgården, AIK... Tabelltoppen ser på något vis bekant ut.

Om man fick välja, tretton poäng eller tretton rätt? Hm...

Elvis hade Elvis på ryggen. Är det inte dags att införa förnamn rakt över? Tänk vad mycket tryckfärg man skulle spara på Schlebrügges och Piñones-Arces tröjor! Å andra sidan, Karl-Oskar på matchtröjan?

/Agne


Andra om matchen:
Officiella hemsidan (matchfakta).
Officiella hemsidan (artikel).
Officiella hemsidan (Linderoth).
Söderst@dion.
Himmelriket. (en studie i dåligt förlorarskap)
Aftonbladet (domaren)
Aftonbladet (Kennedy)
Aftonbladet (Prahl)
Aftonbladet (Sandlin)
Expressen (Kennedy)
Expressen (domaren)
Expressen (Mats Olsson)