15 juni 2003: Hammarby - Öster 2 - 2 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Östlund
J.Andersson
Stark
Sleyman
Holm
M.Andersson
Fjørtoft
Fursth
Dede
Piñones-Arce
(Antti in för Holm i paus, Elvis in, Sigge ut (79) och Totte in, Kaos ut (83))

Det här var en match med två ansikten. Det ena vackert, med värme i blicken och ett soligt leende. Det andra fult, trött och elakt hånflinande.

Första halvlek var Bajens bästa på länge, trots att Öster tog ledningen redan efter ett par minuter. Förutom två mål skapades massor av målchanser, tyvärr är effektiviteten fortfarande dålig. Bortalaget hade också ett fåtal chanser, men utan att riktigt oroa. Känslan inför andra halvlek var tydlig - Bajen kommer att punktera matchen snabbt och enkelt, särskilt med tanke på att Öster hade en spelare utvisad.

I helvete heller.

Öster visade störst hjärta i den andra halvleken medan Bajen mest höll på med... ja, vad? Framåt hände i princip ingenting, bakåt såg det mindre och mindre stabilt ut och till slut hände det som man vid det här laget hade börjat misstänka. Kvittering och adjöss till serieledningen. I slutminuterna kunde vi till och med ha tappat den sista poängen också, men förlustnollan står där den står ett tag till. Man får hoppas att det här var säsongens obligatoriska bottennapp.

Min vana trogen tänker jag ändå försöka plocka fram det jag ser som positivt:

Äh, det får räcka. Får man önska sig två bra halvlekar mot Halmstad?

/Agne


Andra om matchen:
Officiella hemsidan (matchfakta).
Officiella hemsidan (artikel).
Officiella hemsidan (Linderoth).
Officiella hemsidan (Bilder).
Söderst@dion.
Aftonbladet ("utan Kennedy").
Aftonbladet (Sandlin).
Aftonbladet (Östers psykolog).