14 april 2003: Örebro - Hammarby 2 - 3 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Östlund
J.Andersson
Stark
Schlebrügge
Kennedy
Jensen
Fjørtoft
Fursth
Markstedt
Piñones-Arce
(Johan utvisad (36) - Sigge ut, Hella in på vb, Max in i mitten (39) - Kaos ut, Micke A in (77))

Det sitter en liten motgångssupporter någonstans djupt inne i bakhuvudet som vägrar tro sina ögon. Örebro, säger den, var ju inte heller något vidare motstånd. Titta bara hur lama deras backar var när Markan målade. Och vilken tur vi hade att Oyuga ägnade sig mer åt att ramla än att försöka göra mål. För att inte tala om hur enkelt Östlund fick avancera på sin kant, gång på gång, alldeles ostörd nästan.

Men denne pessimist överröstas, likt... likt en hemmaklack någonstans i Närke en vacker måndagskväll i april. Det går helt enkelt inte att blunda för fakta. Årets Hammarby är sanslöst bra. Man spelar under långa stunder ut Örebro, som på sin nya, fina hemmaplan inför storpublik jagar reducering med en man mer. Fjørtoft hittar passningar som egentligen inte finns, Mikkel Räv känns hur säker som helst, Kennedy är definitivt på väg åt rätt håll. Backlinjen ligger rätt så gott som hela tiden, trots att nya favoritgalningen Alexander ständigt deltar i anfallsspelet.

Och då har jag inte ens nämnt vårens utropstecken såhär långt. Pablo Piñones-Arce. En mardröm för vilket allsvenskt försvar som helst. Kämpe, målskytt och ständigt på språng - men framför allt en fotbollskonstnär! Sa jag att han bara är 21?

Övriga kommentarer:

/Agne


Bilder
Andra om matchen:
Officiella hemsidan (matchfakta).
Officiella hemsidan (artikel).
Officiella hemsidan (Linderoth).
Söderst@dion.
Svartvitt. (ÖSK-fans)
Aftonbladet (Markstedt)
Aftonbladet (Pablo)
Aftonbladet (Frisk)
Expressen (om matchen)
Expressen (Pablo)
Expressen (Mats Olsson)