22 februari 2003: IFK Norrköping - Hammarby 0 - 4 (Träningsmatch, Norrköping)

På grund av ett trafiklogistiskt missöde anlände 2 bajare för sent, men precis i tid för att höra ett måljubel. Vi gissade på Antti, men speakern påstod att Hammarby hade utökat till 2-0 genom Pablo Pinones Arce, vilket antagligen var sant då Antti inte ens fanns på plats. Enligt uppgift var det Pablo som gjorde även ettan, man får hoppas att han fortsätter i den stilen med tanke på hur det hittills har sett ut på målgörarfronten.

Då vår ordinarie högermitt spelar landslagsturnering på vänsterkanten fick logiskt nog vänsterspelaren Sigge ta hand om högerkanten, medan Kennedys ansvar som publikfriare axlades av Elvis på vänstermitt. Mikkel och Micke A på mittmitt, Pablo och Markan på topp. Sveriges bästa mittbackspar 2001, Johan och Jonas, äntligen återförenade. Alex till höger, Max till vänster och Ante som sista utpost.

För att återgå till spelet, det värmde i kylan. Hammarby tog sig fram genom elegant kortpassningsspel varvat med stickare åt Pablo och långa på Markan. I slutet av första halvlek boxade motståndarmålvakten bort bollen utanför straffområdet, gult kort och frispark rakt framifrån precis på linjen. Johanläge tänkte kanske de flesta, men istället stegade Elvis fram och knorrade in bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Hur snyggt som helst, 3-0!

Efter en misslyckad Pekinghörna fick Max tag på bollen långt till höger och sprintade rakt framåt förbi tre pekingeser. Det var tydligen tröttsamt, för efter en misslyckad avslutning ersattes Max av Micke Hella.

Norrköping skapade nästan ingenting på hela matchen och när de väl fick till någon halvfarlighet slogs bollen långt över och/eller utanför målburen. Antagligen var det därför de började spela ganska fult mot slutet. Värst åtgången blev Elvis, som fick lämna planen till förmån för Sulan Sleyman. Hella fick gå upp på vänstermitt medan högerfoten Sleyman placerades på vänsterbacken. Detta visade sig vara ett genidrag när ett Sulaninlägg skruvade sig förbi alla, inklusive målvakt, ner i målburens bortre hörn. 4-0!

Mot slutet kom Totte Gerrbrandt in istället för Markstedt. Totte tog plats på mittfältet, där han förde en anonym tillvaro under resten av matchen, medan Micke Andersson lika anonymt klev upp i anfallet.

Närmast 5-0 kom Pablo, som efter att ha fått kontroll på en öppnande passning väntade på tok för länge ensam med målvakten. Faktiskt så länge att en back kom ikapp och rensade undan bollen. Men ingen skugga över Pablo, han kämpade och slet, skapade lägen och gjorde två mål. Pluspoäng också till Elvis, som kan bli riktigt bra med några kilo muskler, och hela backlinjen, med Max i spetsen.

Övriga kommentarer:

/Agne


Matchbilder
Andras rapporter:
Officiella hemsidan
Söderst@dion