30 mars 2003: Hammarby - Stabaek 2 - 1 (Träningsmatch, Söderstadion)

Startelvan:

Covic
Östlund
Stark
J.Andersson
Schlebrügge
Kennedy
Jensen
Fjørtoft
Fursth
Markstedt
Pohja

Söderstadion. Äntligen match på Söderstadion! I värmande vårsol dessutom, och bara lite, lite regn. Dagens motståndare var Anders Linderoths gamla klubb Stabaek.

Bajen började bäst och visade mest vilja framåt, men norrmännen försvarade sig bra. Anstormningen från hemmalaget kom av sig, och i mittenkvarten av första halvlek fick vi se mer adresslösa långbollar än nödvändigt. I slutskedet av halvleken kom ändå det vi hade väntat på, välförtjänta 1-0 efter ett anfall där Bajen hade mycket folk i straffområdet. Bollen rensades undan, men Kaos Fjørtoft snappade upp den och placerade den påpassligt i målvaktens vänstra hörn.

Tre byten i halvtid. Hella in för Stark (Max mittback) och Micke A för Jensen. Och så då Dede Anderson, provspelande brasse rekommenderad av Eskil, som med största sannolikhet är vår sista chans att knyta till oss en fjärde anfallare innan det så kallade transferfönstret stänger i morgon klockan 24. Dede ersatte Anti Pohja.

Redan i pausen, då Dede, Hella och MA var inne och lekte med bollen, slog Dede skruvade bollar gång efter gång med god precision. I en av sina första bollkontakter i själva matchen kom en likadan, med en viktig skillnad. Den här var inte placerad på en medspelare, den landade vackert i målet långt utom räckhåll för Stabaeks keeper. 2-0. Dede gör därmed sällskap med Mikkel och Gil, som också gjorde mål i sina respektive provspel för Bajen. Återstår att se om han likt Mikkel får kontrakt, eller om han får åka hem, som Gil.

Ganska snart efter målet lyckades Dede med en dragning, sedan skulle han väl försöka showa, men blev övermodig och blev enkelt av med bollen. Resten av matchen fick han inte alltför många/bra bollar att göra något av, men nog tycker jag att han verkar vara en bra fotbollsspelare. Tillräckligt bra för att platsa i Bajen? Omöjligt att svara på efter 45 minuters träningsmatchande.

Kapten Markstedt som vanligt hårt tagen, tvingades utgå. Pohja kom tillbaka in, spelade sällan till Dede, en ren tillfällighet? Även Micke A fick kliva av efter en smäll, hans plats tog Totte Gerrbrand. Vidare tog Sigge slut, Peter Holm kom in och tog högerkanten medan Kennedy tog över vänstern. Kanske alla dessa byten som gjorde att andra halvlek tidvis var stel och trist. Stabaeks reducering däremot berodde inte på byten utan på tamt försvarsspel från en annars duktig fyrbackslinje.

Övrigt noterat.

/Agne


Bilder från matchen
Andras rapporter:
Officiella hemsidan.
Söderst@dion om matchen.
Söderst@dion om Dede.