12 april 2005: Assyriska - Hammarby 1 - 2 (Allsvenskan)

Startelvan:

Covic
Sleyman
Marteinsson
Gerrbrand
Schlebrügge
Furuseth Olsen
Jensen
P. Andersson
Aubynn
Runström
Piñones-Arce

Byten:
E. Johansson in, P. Andersson ut (65)
M. Andersson in, Piñones-Arce ut (85)


Efter en sedvanligt lång men ovanligt framgångsrik försäsong är så allsvenskan 2005 äntligen igång, fantastiskt skönt trots att vi tvingades ut till Råttbunkern.

Före matchen kändes det som om det fanns två möjliga scenarier mot debuterande Assyriska - antingen får vi ett någorlunda tidigt mål, och då rinner det iväg mot fem, sex, sju noll, eller så hänger sig målskyttet, och vi får oavgjort eller ett sent mål i baken. Himmel eller helvete alltså, inget mellanting. Efter en trevande inledning, också detta enligt allsvensk sedvänja, tog så Hammarby hand om taktpinnen och gjorde välförtjänt både 0-1 (underbart skott från Jeffrey!) och 0-2 (Olsen, efter ganska slarvigt assyriskt försvarsspel). Trepoängaren kändes i detta läge bergsäker, det fanns inget i den första halvleken som talade emot scenario ett, och vi var nog många som trodde på storseger.

Tyvärr blev den andra halvleken en enda lång mardröm. Efter att Assyriska obegripligt lyckats reducera efter bara några minuter började våra lirare uppträda förvirrat och lamslaget, samtidigt som hemmaspelarna fick energi och självförtroende. Nåja, inte mycket mer att orda om än att Bajen red ut stormen, tre pinnar bärgade, tack och ajö Solna.

Matchens lirare är utan tvekan Jeffrey Aubynn, som sprang, slet, trixade, sköt i ett rasande tempo. Den killen kommer vi få mycket nytta av!

/Agne


Andra om matchen:
Hammarby fotboll
Hammarby fotboll (bilder)
Hammarby fotboll (Aubynn)
Hammarby fotboll (Linderoth)
Hammarby fotboll (Totte Nilsson)
Söderst@dion (Patrick Dry)
Söderst@dion (David Lundberg)
Assyriskas sida på Svenska Fans
Aftonbladet (om Aubynn)
Aftonbladet (om Dani Hamzo, Assyriskas målskytt)
Aftonbladet (om Kabba Samura, utvisad)
Expressen (mest Aubynn)
Expressen (Aubynn igen)
Expressen (Hamzo)