15 februari 2004: Hammarby - Sundsvall 2-0 (Träningsmatch, Skytteholm)

Covic
Östlund
Marteinsson
Gerrbrand
Sleyman
Zengin
Fjørtoft
P.Andersson
Laitinen
Runström
M.Andersson

J.Andersson in, Fjørtoft ut (65), Petur upp på mitten.
Benchenaa in, Zengin ut (70), Haris bytte kant.
Hellström in, Runström ut (80), Nadir in i mitten, Petter på topp


Så var då äntligen träningsmatchandet på hemmaplan (nåja, inom 08-området iallafall) igång. Solsken och några plusgrader i inledningen gjorde att vi bara behövde frysa mot slutet.

Sulan fick bära bindeln för dagen, i ordinarie lagkapten Jensens frånvaro. Saknades gjorde även Max von S, Johansson, Hindsberg, Piñones-Arce och Stoor.

1-0 av Pètur, en mycket säkert slagen straff. 2-0 gjorde Petter, som var bäst på plan i sin roll som offensiv mittfältare (och anfallare under slutminuterna, då målet kom). Även Haris Laitinen gjorde bra ifrån sig på båda kanterna, det finns väldigt mycket boll i den killen. Det gäller även Erkan Zengin, som tyvärr än så länge blandar lysande prestationer med enkla misstag. Karl-Oskar är inte Mikkel, men klart duglig även som defmitt.

Försvaret tog väl hand om det lilla i försvarsväg som fanns att göra och både Sulan och Alex fanns som vanligt ofta med i anfallspelet, något som ställde till problem för Giffarna (som för övrigt gjorde en blek insats). Även Totte hade en och annan räd på offensiv planhalva.

Som tidigare under försäsongen är det själva meningen med fotboll, målskyttet, som inte riktigt fungerar. I dag spelade Bajen mycket vackert till sig många fina chanser som rann ut i sanden på grund av att man mer eller mindre medvetet fick för sig att lira bollen hela vägen in i målet. Trevligt att titta på men osynligt i resultatböckerna. Nu ska inte enbart anfallarna beskyllas för detta, utan kanske snarare vårt spelskickliga och lekfulla mittfält. Förhoppningsvis är det sådant som löser sig när det blir allvar och "riktiga" matcher.

Sammanfattningsvis en trevlig eftermiddag, skönt också att se Hella på planen igen!

/Agne


Bilder (1) (2) (3)