7 februari 2004: Hammarby - HJK 1-2 (Träningsmatch i Eckeröhallen, Åland)

Covic
Östlund
Marteinsson
Gerrbrand
Sleyman
Johansson
Jensen
Fjørtoft
Benchenaa
M.Andersson
P.Andersson

Tre byten i andra halvlek. Erkan Zengin in för Benchenaa efter ungefär en kvart, varpå Erik Johansson bytte kant. Runström in för Micke A tio minuter senare och Haris Laitinen fick spela sista tio på bekostnad av Mikkel (Kaos tog hand om def.mitt).


Efter två veckor på perfekta gräsplaner och strålande solsken i Los Angeles och några dagar hemma i ett vintrigt Stockholm var det dags för våra hjältar att ta båten till Åland för årets andra inomhusmöte med HJK från Helsinki, denna gång på fullstor plan och vanlig matchtid. Liksom i Nackas blev det torsk, trots att Bajen var det bättre laget.

Första bollen fick Ante plocka ur nätmaskorna redan i den fjärde minuten, då en finne utnyttjat ett grovt misstag från Petur Marteinsson. Denne verkade en aning osäker de närmast följande minuterna, men spelade upp sig ordentligt efter hand och gjorde tillsammans med Totte ett gott arbete i mittförsvaret. Det andra finnmålet kom på trassel efter en hörna.

Ganska segt spel, men då och då blixtrade Hammarby till med snabba och vackra kombinationer. Tyvärr hade man svårt att få till några ordentliga avslut mot de fysiskt större (och ibland ganska fult spelande) finnarna. Till slut lyckades dock inhoppande Runström knoppa in en hörna på övertid, vilket var det sista som hände.

Karl-Oskar fick pris som matchens bästa Hammarbyspelare. Själv håller jag en slant på Sulan, som förutom att han är en skön kille i största allmänhet har växt in i sin vänsterbacksroll på ett lysande sätt.

Vi har många tekniska lirare nu, som leker fotboll och är otroligt kul att titta på. Mindre kul när det inte leder någonstans. Våga skjuta, tufft att göra mål!

/Agne


Bilder (1) (2) (3) (4) (5) (6)