13 Max von Schlebrügge

Max von Schlebrügge
Född: 1977-02-01
Position: Back
Kom till Bajen: 2002Max von Schlebrügge gjorde sitt första allsvenska mål den 4 augusti 2003, mot AIK. Sitt andra gjorde han hemma på Söderstadion mot Landskrona den 17:e maj. Den tredje hemma mot Helsingborg den 8:e juli och den fjärde också hemma mot Halmstad den 29:e augusti.

Han kan spela både vänsterback och mittback, vi (2bajare) ser honom helst som vänsterback. Han är snabb, stark och en teknisk spelare som gärna går på offensiven. "Årets uppladdare 2003".

Torsdagen den 20/4-2004 förlängde han sitt kontrakt med klubben till och med 2007.

Max von Schlebrügge
Foto: Gittan

Max är kusinbarn till skådespelerskan Uma Thurman.
Umas (Thurman) morfar och Max farmors far var den tyske baronen Friedrich Karl Johannes von Schlebrügge. Han var aktiv antinazist och bodde eller var åtminstone mycket i Sverige, och blev gift med två svenskor. Först gift med en Margareta Lindskog och hade med henne åtminstone Max farmor Karin Margareta Pauline von Schlebrügge, född 1930. Senare gifte sig baronen med en Birgit Olga Holmquist från Trelleborg och fick åtminstone dottern Nena Birgitte Caroline von Schlebrügge 1941 i Mexico City.

Karin gifte sig 1951 med en Ernst Ingemar Holmström och har två söner, och någon av dem (troligen den äldre, Jan Walter, f 1952) är Max pappa. Den yngre sonen är född 1957.

Nena blev gift med Robert Alexander Farrar Thurman och de fick 29 april 1970 dottern Uma Karuna.

Källor till allt detta: artiklar och diskussioner på Sveries Släktforskarförbunds nättidning Rötter, på adresserna http://www.genealogi.se/shf9731.htm och http://genealogi.aland.net/discus/messages/9532/32223.html?1048191248, samt CD-ROM-skivorna "Sveriges Befolkning 1970" och "Sveriges Dödbok 1950-1999".

5 ord som beskriver honom.
Älgare, stark, ångvält, långkastare och bollkalle.

ÅRETS BAJENSPELARE 2003

Foto: Gittan

Grattis Max, du fick 46% av rösterna. Hur känns det?
- Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Det kom som en överraskning.
2002 och 2003 har varit fantastiska år för dig. Du kom som en komet till Hammarby och avancerade från bänken till en av landets bästa vänsterbackar. Förra året var du dock ingen given startman. I år var du en av de spelare som tränare Anders Linderoth byggde sitt lag kring och det var svårt att hitta brister hos dig, då du nästan är en komplett mittback. Du är snabb, brytningssäker, stark, bra på huvudet och har ett bra skott.
- Tack, mest behöver jag jobba på mina uppspel. Sen har jag lite bråttom att slå iväg bollen ibland. Och jämfört med förra säsongen har det ju gått mycket bättre för mig. Jag tror den största orsaken till det är att jag har fått mer speltid i år, säger Max.

Efter att ha börjat säsongen med att göra succé som ytterback flyttades han in i mitten. Och där gjorde han om möjligt ännu större succé.
- Jag trivs bäst som mittback, men har absolut ingenting emot att spela ytterback.
Hans betyg i dagspressen har varit höga genom hela säsongen.Foto: Gittan

Efter mottagande av priset fick Max låna en gitarr, han visade att han även är en "jäkel" på gitarr och sång. Han framförde en självskriven låt. Tyvärr uppfattade jag inte låttiteln.


LANDSLAGSDEBUT

Vid de senaste landslagsuttagningarna har Max namn figurerat i både tidningar och bland fansen. Till slut fick han sin blågula debut.
Grattis till landslagsdebuten.
- Tack, det var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Max.
För Max var det första gången han fick dra på sig en landslagströja.
- Den här säsongen är det många runt omkring som har sagt till mig att jag borde få en landslagschans. Och det fick jag.Det stärkte mitt självförtroende ännu mera, säger Max.

~*~

2003-09-22
Hammarby IF - Halmstad BK
1-0


Jiiiiiiiiiiiiha, Max älgade fram som en brunstig tjur enda till straffområdet, där han snubblade på två backar, reste sig och lyckades sno bollen och sköt i stolpen???
Woaw, vilken prestation...*råimpad*

Max blev även ÅRETS BAJENSPELARE 2005.


/Gittan

Tillbaka till truppen

Uppdaterad 2006-05-16